Термо чаша Meta Mate 2in1

(употреба и рецепти)

.

1. Класическо Аржентинско или Бразилско Chimarrão мате

(топло с употреба на традиционна bomba/bombilla)

    1. Напълнете чашата 2in1 с 1-3 лъжици мате;
    2. Налейте малко хладка или вода със стайна температура;
    3. Долейте с топла вода (макс. 75-80°) до половината от вместимостта на чашата и поставете вашата bomba/bombilla;
    4. Така приготвено бихте могли да го пиете, както нормално пиете мате или да затворите чашата с херметичната капачка и да го употребите по-късно.

*В зависимост от това какво мате използвате и каква е неговата сила, както и способ на производство, то запарките ще варират от 3-4 до 6-7 и повече.

.

2. Мате Tererê

(студено приготвено мате с употреба на традиционна bomba/bombilla)

    1. Напълнете чашата 2in1 с 1-3 лъжици мате;
    2. Налейте малко хладка или вода със стайна температура;
    3. Добавете прясно изцеден, цитрусов или друг фреш и добавете бучка лед;
    4. Поставете вашата bomba/bombilla и
    5. Така приготвено бихте могли да го пиете, както нормално пиете мате Tererê или да затворите чашата с херметичната капачка и да го употребите по-късно.

**За приготвяне на Tererê, ние препоръчваме употребата на бразилски, както и плодови или с билки парагвайски фракции.

.

3. Китайски чай

(използване на чашата като чайник)

    1. Отвъртете капачките и напълнете чашата 2in1 с около 1 лъжичка зелен, бял или друг чай по избор;
    2. Налейте подходящо загрята вода (каквато температура изисква съответният чай) и стегнете цедката. Винаги изчаквайте докато парата се вдигне преди да затворите с херметичната капачка;
    3. Изчакайте времето за запарване и отворете внимателно херметичната капачка, така че да се вдигне парата и да избегнете изгаряне;
    4. Сега можете да налеете в чаена чаша или внимателно да пиете директно от термо чашата. Наливайте или отпивайте бавно с цел предотвратяване задръстването на цедката.

.

4. Китайски чай (свободно плуващ)

(с постоянно доливане)

Разновидност на посочената по-горе рецепта за китайски чай.

    1. След като изчакате времето за запарване, отворете внимателно херметичната капачка, така че да се вдигне парата и да избегнете изгаряне;
    2. Може да пиете внимателно директно от термо чашата, като след всяко отпиване постоянно доливате;
    3. Този способ изисква практика до постигането на оптимално съотношение между количеството чай и температурата на водата.

.

5. Класически чай

    1. Отвъртете капачките и напълнете чашата 2in1 с подходящо загрята вода (каквато температура изисква съответният чай). Уверете се, че парата се е вдигнала преди да пристъпите към затваряне с цедката и херметичната капачка. Когато наливате водата, не пълнете чашата до горе. Оставяйте винаги около 1-2 пръста въздух под нивото на цедката;
    2. Завъртете цедката и напълнете с една или повече лъжички чай без да я препълвате и с оглед предотвратяване блокирането ѝ. Завъртете върху нея и херметичната капачка;
    3. Обърнете бавно чашата с капачките надолу, така че водата да залее чая в цедката. Изчакайте времето за запарване и отвъртете капачките. Винаги отваряйте цедката и херметичната капачка заедно, така че да се вдигне парата и „избяга” налягането;
    4. Сега можете да налеете в чаена чаша или внимателно да пиете директно от термо чашата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *