Calabaza Ceramic Chakana - Керамична кратунка за мате от Yerbamate.bg.

Calabaza Ceramic Chakana

42лв.

1 налични

Описание на продукта:

Calabaza Ceramic Chakana е средна по обем керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните стени са покрити със светло бежова глазура, а на лицевата и обратната страна, в тъмно зелено-черно е вграден тристепенен Андийски кръст (Chakana). Символ е на андийската и инкската космогония и разбирането за концепцията 3/4 и 12/20. Страните и ъглите му съчетават едновременно: (i) трите свята: Физически, Ментален и Духовен; (ii) четирите кардинални посоки; (iii) четирите основополагащи елемента: Земя, Вода, Огън и Въздух; (iv) Единния всепораждащ център, а така също и основните човешки добродетели. Естествено и стилово продължение на идеята за Андийския кръст е и столчето на чашата, оформено от четири стрели, символизиращи четирите посоки, с трите свята поместени между тях. Отвътре чашата е покрита и прелива в същия цвят глазура, както отвън.

С Calabaza Ceramic Chakana ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 200-230мл.

Екстериор: бежово/тъмно-зелено

Интериор: бежово

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Calabaza Ceramic Chakana”