Ръчно изработена calabaza (чаша) за мате в аржентински стил

Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате

37лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Малка керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните стени са покрити с глазура в мек керемиден цвят и допълнително оформени с релефни бразди, придаващи обемност и триизмерност на чашата. На лицевата страна, в светло бежов кръг е вграден Универсалния Български Оренда символ. Той е израз на единното пораждащо Начало, на желанието за и основата на живота. На връзката на човека със Земята и Небето, с физическия и духовния свят. Специално изработения, в горния край отвор улеснява поставянето на bombilla (мундщука) и стилово завършва композицията. Във вътрешността е положена глазура в два слоя и цвят преливащ между пясъчно и светло бежово. Първият слой е естествено пропукан при печенето, а с полагането на втория е подсилен и запечатан този ефект.

С тази calabaza ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 120-150мл.

Екстериор: глазура – Керемида

Орнаменти: глазура – Бежово

Интериор: глазура – Бежово/пясък

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате”