Ръчно изработена calabaza (чаша) за мате в аржентински стил

Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате

37лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Малка керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните стени са покрити с глазура, тип индианска кожа, а вътрешните с бяло-пясъчна глазура с ефектни пръски. Отвън е допълнително декорирана с три идентични орнамента, представляващи стилизирани спираловидни костенурки. В ацтекската и хавайската традиции ролята на Навигатор, не само на океаните, но и в живота, е представен от образа на костенурката. Тя символизира също и търпението, издръжливостта и дълголетието. Спиралата, от друга страна, представя човешкото развитие и растеж. А така също, Нулата или Началото, там където всичко се поражда и от което всичко произтича. Сакралното число 3, свързано с триединството на трите свята, на връзката небе-човек-земя и представено чрез трите орнамента, е намерило стилово продължение и в столчето на чашата. То е измайсторено като три стабилни самостоятелни крачета, функционално завършващи композицията.

С тази calabaza ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 150мл.

Екстериор: глазура – Светло бежово/Индианска кожа

Интериор: глазура – Бяло-пясъчна на пръски

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате”