Ръчно изработена calabaza (чаша) за мате в аржентински стил

Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате

37лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Малка керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните стени са покрити с глазура тип индианска кожа и декорирани с ефектна тристепенна шевица. В горното и долното ниво на шевицата е вграден повтарящ се триъгълник, символизиращ човешката същност и връзката му с небето и земята. По вътрешните стени е продължена глазурата индианска кожа, но е допълнително обогатена със зеленикави пръски придаващи обем и контраст. Гърлото е целенасочено леко задигнато от едната страна, с оглед улесняване построяването на йерба в чашата. Композицията завършва в столче стилизирано с формата на решетка.

С тази calabaza ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 150мл.

Екстериор: глазура – Бежово/Индианска кожа

Интериор: глазура – Бежово/Индианска кожа/Пръски

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате”