Ръчно изработена calabaza (чаша) за мате в аржентински стил

Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате

37лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Малка керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните стени са покрити със светло лилава глазура в комбинация с релефна огърлица, красиво обрамчваща гърлото. Ансамбълът е допълнен от четири идентични Оренда орнаменти, символизиращи Божествената Любов и връзката с четирите кардинални посоки. Всеки един от тях е поместен и своеобразно защитен в светло бежов кръг, препратка към единния, всепораждащ център – Изворът, Мястото на Любовта. В долния край, чашата се опира на столче във формата на кръст, като естествено продължение на идеята за четирите посоки, втъкана в стените. Във вътрешността е положена червена, в съчетание с тъмно червени пръски, глазура.

С тази calabaza ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 170мл.

Екстериор: глазура – Лилаво-бежово

Интериор: глазура -Червено, Тъмно червено

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате”