Ръчно изработена calabaza (чаша) за мате в аржентински стил

Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате

37лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Малка керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните стени са покрити с пясъчна глазура и декорирани с два идентични и издържани в тъмно синьо и оранжево орнаменти, в две от противоположните стени. Те представляват стилизирани образи на колобърския Оренда знак за цар, за предводител. Специално изработения, в горния край отвор улеснява поставянето на bombilla (мундщука) и стилово завършва композицията. В долния край, чашата се опира в столче с формата на решетка. Отвътре чашата е покрита с ефектна оранжева глазура в тон с елементите от екстериора.

С тази calabaza ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 120-150мл.

Екстериор: глазура – Светло-бежово (пясък)

Орнаменти: глазура – Тъмно синьо/оранжево

Интериор: глазура – Оранжево

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате”