Ръчно изработена calabaza (чаша) за мате в аржентински стил

Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате

37лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Малка керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните стени са покрити със светло лилаво/синя глазура и декорирани от три страни с елегантен релефен елемент. На лицевата страна, в тъмно бордо е вграден тристепенен Андийски кръст (Chakana). Той е символ на андийската и инкската космогония и разбирането за концепцията 3/4 и 12/20. Страните и ъглите му съчетават едновременно: (i) трите свята: Физически, Ментален и Духовен; (ii) четирите кардинални посоки; (iii) четирите основополагащи елемента: Земя, Вода, Огън и Въздух; (iv) Единния всепораждащ център, а така също и основните човешки добродетели. Естествено и стилово продължение на идеята за Андийския кръст е и столчето на чашата, оформено именно в такава форма. Специално изработения, в горния край отвор улеснява поставянето на bombilla (мундщука) и стилово завършва композицията. Отвътре чашата е покрита с два слоя ефектна, гланцирана глазура в лилаво. Първият слой е естествено пропукан при печенето, а втория е безцветен и положен за запечатването му.

С тази calabaza ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 120-150мл.

Екстериор: глазура – Светло лилаво/синьо

Интериор: глазура -Лилаво

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате”