Ръчно изработена calabaza (чаша) за мате в аржентински стил

Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате

37лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Малка керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните и вътрешните стени са покрити със светло бежова глазура, тип индианска кожа. От три страни отвън е декорирана с елегантен елемент във формата на стилизирано слънце с четири лъча, символ на четирите кардинални посоки на света. Самото слънце е поместено в най-вътрешния от трите кръга, сформиращи двуизмерен ансамбъл отразяващ идеята и връзката с трите свята в Андийската космогония. Столчето на чашата също продължава идеята за свещеното число 3. То е измайсторено като три стабилни самостоятелни крачета.

С тази calabaza ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 140мл.

Екстериор: глазура – Бежово/Светла Индианска кожа

Интериор: глазура – Бежово/Светла Индианска кожа

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Calabaza – ръчно изработена керамична кратунка за мате”