Cuia Spiral Kokopeli - Керамична кратунка за мате от Yerbamate.bg.

Cuia Spiral Kokopeli

48лв.

1 налични

Описание на продукта:

Cuia Spiral Kokopeli е средна, средно-голяма по обем керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински и бразилски стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните ú стени са покрити в светло бежова глазура. Отвътре червено-керемидената глазура е надраскана до постигане ефект на контраст с цвета под нея. На едната страна на съда е фреска на Кокопели –  символ на плодородието, музиката, танца. Мелодия на пространство отвъд времето, на божествено и мелодия на припомняне на всичко това. Кокопели е символ и на „преходното“ и неизбежността, на онова което не ни отминава. От обратната страна е изобразена спирала. Столчето е стилизирано в четири направления, кръг и център.

С този съд бихте могли да приготвяте както и класическа аржентинска йерба, така също и чудесно бразилско chimarrao.

С Cuia Spiral Kokopeli ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е удобна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 200-220мл.

Екстериор: глазура – Светло бежово

Интериор: глазура – драскана керемида

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Cuia Spiral Kokopeli”