Занаятчийско мате от Meta Mate

Meta Mate Hybrid 2018

36лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Meta Mate Hybrid 2018  е Мате, което не попада в никоя характеристика позната до сега. То е идея и реализирана концепция породена от разговор между Fabricio (Meta Mate) и Ricardo Lorenz (Barao). Това Мате произхожда от първокласни Мате дървета, но e изсушено в и с любезната подкрепа на Barao.

Meta Mate Hybrid 2018 е мате с едра, наподобяваща Meta Mate 23 фракция и почти никакво съдържание на прахообразна част. Тялото му е с умерена плътност, но пък с дълга продължителност на запарките. Притежава деликатни зелени нотки, в балансирана комбинация с лека опушеност и дим. Изключително предложение за онези materos, които желаят умерена до средна интензивност на тялото. Тази йерба е съюз на модерното и традиционното. Съчетание на най-добрия материал от органик горите на Ricardo Lorenz, запечатано (sapeco) по стария занаятчийски способ и впоследствие изсушено във фабриката на Barao при контролиран процес на температура и влажност .

Meta Mate Hybrid 2018 е събрано по пълнолуние и при изключителни условия, вкл. ниска температура и заскрежени листа. Запечатването на листата (sapeco) е извършено директно след беритбата, а самите дървета не са жънати в последните четири години, което прави качеството на листата им неподражаемо. Сушенето е извършено чрез топъл въздух на конвейрните ленти на Barao. Целият цикъл на събиране, обработка и вакуумно пакетиране е с продължителност от само 24 часа!

Yerba mate tree, Ilex Paraguarencis

Мате дърво, не е храст…

 

Мате и Arucaria дръвчета

 

Sapeco

Процесът на запечатване на листата (sapeco) на място в гората и веднага след като са събрани.

 

Yerba mate truck

Транспортирането до фабриката на Barao веднага след sapeco.

 

Зареждане на Мате на конвейрната лента с топъл въздух. Технологията е уникална и е създадена от г-н Picolo, основателя на Barao.

 

Barao team

Екипът на Barao и Fabricio Do Canto

Допълнителна информация

Тегло 500 g

2 ревюта за Meta Mate Hybrid 2018

  1. 5 от 5

    :

    Всяко ново Мате, което Meta Mate пуска на пазара, е уникално с нещо, а и всяка реколта е различна. Въпреки, че Hybrid напомня на първото Moonshine Mate с онази леко сметанова плътност във вкуса, опушеният вкус е по-деликатен. Свежестта му го прави и много различно от аржентинското и парагвайското мате, но фракцията е едра и позволява използването и на затворена кратуна.

  2. 5 от 5

    :

    Да, това е много точно описание. Въпреки това, най-добре се оценява качеството и характерът му след известен опит в света на Мате…

Добавете отзив