Meta Mate Moida Fina 2017 byfem. Gehm

Meta Mate Moida Fina 2017

31лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Meta Mate Moida Fina 2017 е диво, прахообразно мате със съдържание на листа и клонки. Характеризира се със запазен свеж тон и едновременно с това, аромат на дим и опушено. То е изцяло приготвено по стария, занаятчийски способ и е брано в нощта на юлското пълнолуние, преди изгрев слънце. Именно тогава, когато е най-студено и листата запазват най-високо ниво на ароматни съединения и най-ниски нива на кофеин.

Meta Mate Moida Fina 2017, както и Meta Mate Leafy Cut Moonshine 2017 е мате, което с лекота би отивало да наречем „съвършено балансирано“ или най-близко доближаващо се до това твърдение. Постигането на този ефект е резултат от труда на три поколения в усъвършенстване и производство на бразилска занаятчийска Erva. Реколта 2017г. притежава умерено опушен нос и тяло, независимо че е обработено по класическия метод чрез опушване в Barbaqua. Секретът тук е в подклаждането на огъня и затоплянето на Barbaqua преди вкарването на мате листата в нея. Огромен ефект оказва и използването на местни ароматни дървета, а именно: Cabreuva, клонки Ilex Paraguariensis (yerba mate) и малко Pitanga* (Бразилска череша) за акцент във вкуса.

Добито е директно от горите на семейство Gehm в Sede Nova, южна Бразилия. При производството му специално внимание е отделено на подбора на листата за него. Използват се единствено едри листа от дървета, достигнали зрялост в сянката на дивите гори. Преминава изцяло ръчна обработка, след което се изпраща за разпространение до крайния потребител.

Meta Mate Moida Fina 2017 е уникално занаятчийско chimarrao, подходящо е за онези materos, които оценяват и знаят как да се насладят на момента с напитката. Calabaza или cuia с него би могла да бъде спътник за соло потребителя в продължение на целия ден.

Ваккумна опаковка.

Meta Mate Moida Fina

Семейство Gehm преустройват и засаждат своите мате насаждения върху стара соева плантация. Разнообразието от мате дървета и листа, съответно е огромна.

 

Meta Mate Leafy Cut Moonshine 2017

Sapeco (запечатване чрез огън) обработка на листата мате

 

Meta Mate Leafy Cut Moonshine 2017

Пътят на дима – от пещта, през тунел в земята, до Barbaqua (в дъното на снимката)

 

Meta Mate Leafy Cut Moonshine 2017

Barbaqua – помещението, в което се извършва сушенето на мате.

Териториите на сем. Gehm в Южна Бразилия, Sede Nova.

Мате дървета в териториите на сем. Gehm

Легендите разказват за старите времена, тогава когато жътвите са се правели единствено и само на Пълна Луна. В периода от годината, когато дърветата са с най-високо самоосъзнаване, а чистотата на въздуха най-висока.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Meta Mate Moida Fina 2017”