Meta_Mate_Cancheada_Drey_1

Meta Mate Cancheada Drey 500g.

31лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Meta Mate Cancheada Drey (едра фракция) е диво мате със съдържание на листа и едри клонки. Характеризира се с неподражаем и наситен вкус на опушено. Интензивността му е умерена със средно до силно изразено тяло и плътност, в зависимост от температурата и качеството на водата. За разлика от други опушени блендове, това мате притежава добър баланс и слаба горчивина.

То е чудесен избор за онези materos харесващи Аржентинския стил и сега навлизащи в света на Бразилското мате. Изключително едрата фракция, в т.ч. едри клонки, го прави непретенциозно по отношение употребата на bomba/bombilla. С него приготвянето на cuia/calabaza с мате, независимо от напреднали или „начинаещи“ materos е изключително лесен и приятен процес.

Едрината на Cancheada Drey напомня на способа, по който древните Guarani и Ache са приготвяли напитката. Счуквали, смачквали и стривали листата на ръка, без да ги наситняват и смилат, до получаването на средно едри, неравномерни парчета. Особеност на Cancheada Drey е неговата порьозност и свойството му да абсорбира значително повече вода в сравнение с класическите аржентински или парагвайски марки. В сравнение с тях, кратунка с него поема 40-60% повече вода, в резултат на кухините образувани от едрите листа и клонки.

Meta Mate Moida Grossa Cancheada е занаятчийски продукт от сем. Drey. То е изсушено и опушено по традиционния способ в семейната Barbacua пещ, а листата са добити от защитените Мате гори на Ricardo Lorenz в Sao Martin.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Meta Mate Cancheada Drey 500g.”