Meta_Mate_Moida_Grossa_Gehm_250

Meta Mate Moida Grossa Gehm 250g.

24лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Meta Mate Moida Grossa, Gehm family е Диво Мате приготвено изцяло съобразно старите занаятчийски традиции. То е идеално предложение за онези materos, които намират  приготвянето на класическо бразилско chimarrao (прахообразно мате) за предизвикателно и харесват по-едрите, аржентински тип фракции. Вкусът му е интензивен, но умерено опушен със средна, средна-висока продължителност на запарките. Характеризира се също и със запазен зелен цвят, благодарение на описания по-долу уникален процес на обработка.

То е събрано на пълнолуние в Януари 2017г. от сем. Gehm, подбирайки най-подходящите листа и млади клонки расли изцяло на диви дървета. Впоследствие листата и клонките са обработени: (а) на интензивен огън за запечатването им или така нареченото „Sapeco“ и (б) изсушени и опушени, процес наречен „Barbaqua“, на ароматни трупи от Cabreuva и Guabiroba. Именно това е онази уникалност и мистериозност на почти всяко занаятчийско мате и това с което производителите му се гордеят най-много. Процесът Sapeco сем. Gehm извършват ръчно. С помощта на уникален метален барабан наръчите листа биват движени около огъня до постигането на равномерно запечатване от всички страни. Друг секрет при направата на това мате е процеса на опушване и сушене. В отлика от други занаятчии, тук скарата за сушене бива много внимателно подготвяна и огъня разпалван преди да бъдат внесени самите мате клонки. Това допринася за изключително балансирани, въпреки опушването аромат и вкус.

Семейство Gehm произвежда и усъвършенства направата на мате в продължение на три поколения. За разлика от други производители, те никога не са преустановявали този процес. Тяхното мате произхожда от района на Sede Nova в Южна Бразилия и са първите знаятчии с постъпки за официалното си легализиране*.

*Нормативната уредба в Бразилия не позволява занаятчийски производства, единствено индустриални.

а) Sapeco – процес на „запечатване“ на листата, с помощта на метален барабан.

б) Barbaqua – процес на опушване и сушене на листата.

– Димът от огъня преминава през тунел в земята и бива отвеждан до дървена постройка, където физически се опушват и сушат листата.

The smoke from the fire travels through the tunnel to dry the mate in the wooden structure pictured in the background

– Горещата „Barbaqua“ със самите листа за сушене и опушване.

The hot barbaqua where the mate is dried

Допълнителна информация

Тегло 250 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Meta Mate Moida Grossa Gehm 250g.”