Meta_Mate_Raw_1

Meta Mate Raw

9.50лв.32лв.

Описание на продукта:

Meta Mate Raw е диво мате със съдържание на листа и клонки. Притежава нежен и мек аромат с елемент на земни нотки. Отличава се значително от типичните Аржентински и Бразилски отлежали фракции.

Това е Мате, подбрано и добито от гори, защитени от замърсяване.  В процеса на производството му и с оглед избягване окисляването на листата, то е замразено и сушено при много ниски и контролирани температури. Благодарение на този уникален метод, това Мате е популярно още и като ядивно мате. Може да го поръсвате върху вашите любими салати или да го добавяте в шейкове и фрешове. То може да бъде приготвяно и като обикновена чаена запарка, отличаваща се с фин земен и вкус на водорасли.

Хранителни свойства и информация: Meta Mate Raw е изключително богато на витамини и минерали и съдържа 14,93 г. / 100г. протеин. в сравнение с конвенционалните Мате фракции средно с по 10,89г. / 100г. (“El Libro de La Yerba Mate ”, Karla Lorenzo). То е и с по-високо съдържание на theobromine и магнезий и се отличава с най-ниски нива на PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons) замърсяване. Съдържанието на Benzoapiren в него е 0,58 Mu/кг., което е най-ниското измерено от всички изследвани конвенционални Мате със средно 8 – 20 Mu/кг.

Тъй като това Мате е натурален и диворастящ продукт, трябва да се има предвид че всяко дърво е различно по състав и структура. Това прави стойностите на хранителните съставки в него трудни за определяне. Независимо от това, на основание изследванията проведени в сътрудничество с Университета Beuth и Sophia Labs, производителите гарантират, че това е най-чистото налично на пазара Мате. Благодарение на уникалния способ на замразяване и сушене при ниски температури, то запазва нива на антиоксиданти и минерали, така както никое друго познато Мате.

Допълнителна информация

Грамаж

100гр, 500гр

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Meta Mate Raw”