Viola`s Mate Leafy Cut е неповторимо занаятчийско мате от Мета Мате

Viola`s Mate Leafy Cut fam. Gehm

30лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Viola`s Mate Leafy Cut fam. Gehm – и в тази година семейство Gehm продължават традицията да ни радват с изключително Мате. То е изцяло приготвено по стария, занаятчийски способ и е брано в нощта на юнското пълнолуние, преди изгрев слънце. Именно тогава, когато е най-студено и листата запазват най-високо ниво на ароматни съединения и най-ниски нива на кофеин. В тази 2018г. и през този Мате сезон бихме могли да кажем, че семейство Gehm отново изработиха изумителна и първокласна, в много отношения йерба. Viola`s Mate Leafy Cut fam. Gehm е пионер и първо Мате, с което сем. Gehm откриха новата си пещ (barbaqua) за сушене и опушване. С това те полагат началото на нов период в майсторството при производството на занаятчийска йерба, не само сред партньорите в чужбина, но и възможността това майсторство вече да бъде оценено и сред местните производители. Нищо от това нямаше да бъде възможно без вярата и подкрепата на нашите партньори и клиенти пиещи и споделящи продукцията на семейството.

Viola`s Mate Leafy Cut fam. Gehm е наречено на името на Viola, която взе участие и помогна с жътвата през тази година. В допълнение към това, тя създаде и записа ода за това Мате, която скоро ще бъде публикувана. Ти, приятелю също си поканен да вземеш участие ведно с нас при жътвата и направата на занятчийска erva през следващата 2019г.

Viola`s Mate Leafy Cut fam. Gehm

Новата пещ (barbaqua), изцяло построена чрез употребата на дървен материал добит от дървета засадени от г-н Vilsom.

 

Viola`s Mate Leafy Cut fam. Gehm

Viola участваща в запечатването на листата (sapeco).

Viola`s Mate Leafy Cut fam. Gehm е изумително Мате и както всяка година, сем. Gehm и в тази 2018г. не изневеряват на традицията да ни радват с продукт отвъд норми и разбирания. Това е Мате сушено чрез употребата на ароматни дървета – cabriuva и guabiroba. Благодарение на това то притежава изключителен, но умерен по интензивност опушен нос. Тялото му се отличава с нотки на печени ядки, ненатрапчив огън и черен шоколад. В послевкуса му, както и при оригиналното Dreamharvest ще откриете романтични сладки тонове на мед. Фракцията му е едра и макар по-ситна, напомня на класическите аржентински марки съдържащи листа и клонки и почти никаква прахообразна част.

Viola`s Mate Leafy Cut fam. Gehm е изключително подходящо за онези materos затрудняващи се с приготвянето на прахообразно мате и/или търсещи по-умерено, като интензивност занаятчийско мате.

Meta Mate е идея обединяваща и свързваща Мате пиещите с горите и занаятчиите произвеждащи Мате. Viola`s Mate Leafy Cut fam. Gehm е доказателство именно за това. Без подкрепата, уважението и оценката на нашите клиенти производители и семейства като Gehm не биха били в състояние да запазят наследството си.

Териториите на сем. Gehm в Южна Бразилия, Sede Nova.

Мате дървета в териториите на сем. Gehm

Легендите разказват за старите времена, тогава когато жътвите са се правели единствено и само на Пълна Луна. В периода от годината, когато дърветата са с най-високо самоосъзнаване, а чистотата на въздуха най-висока.

Свежите листа набрани по пълнолуние.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Viola`s Mate Leafy Cut fam. Gehm”