Aguantadora Energia 500g

  • Марка: Aquantadora
  • Кат. номер: Aguantadora_Nrg
Цена: 16,00 лв.

Aguantadora Energia 500g е премиум аржентинско мате със съдържание на листа и клонки. Събрано е по време на пика на лятото, тогава когато листата концентрират най-високи нива на матеин/кофеин. Съответно, това е наситена и интензивна йерба и напълно заслужава името си Energia. Фракцията му е класическа със средно по едрина нарязани листа, съдържание на млади клонки и пренебрежимо ниско количество прах. За заваряването му бихте могли да използвате, какъвто и да мундщук независимо метален или бамбуков/тръстиков.

Aguantadora Energia 500g  е йерба с изразена мощ и потенциал за многократни запарки. В отлика от класическата Aguantadora Tradicional, то притежава още  по-изразен вкус и тяло с наситена горчивина и лека киселинност. В контраст от тях, в послевкусa му ще доловите леки, сладникави нотки приятно галещи небцето.

Обработено е с изключително внимание във всеки един етап от процеса. След събирането, листата веднага се излагат за кратко по традиционния за Аржентина способ на силен огън (за запечатване и спиране процеса на ферментация). Впоследствие се обработват изключително и само с горещ въздух и без дим (sin humo). Под въздействието на въздуха се сушат за 6 до 8 часа.

Aguantadora Energia 500g е  продукт на селскостопанската кооперация Монте Карло, произвеждаща йерба от 1930 г. Десетилетия труд и изследвания са инвестирани за подобряване качеството на производството и достигането до този резултат.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.