Aguantadora Seleccion Especial

  • Марка: Aquantadora
  • Кат. номер: 0104
Цена: 17,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Aguantadora Seleccion Especial е премиум аржентинска йерба със съдържание на стъбълца. Това е абсолютно "стабилна" йерба и напълно оправдава постоянните топ класации на плантацията сред мате ценителите.

Листната маса за направата й подлежи на специален подбор и е единствено най-високо качество.

 

Фракция

Традиционната за аржентинска йерба - средно едра листна маса, със съдържание на умерено количество стъбълца от различна едрина. Прахообразната част е мининмална, но достатъчна за правилната пострoйка на йербата в calabaza. Цветът е бледо зелено и маслинено, вследствие от отлежаването в продължение на 24 месеца.

 

Аромат

Вкусен, това е есенцията на този аромат. Сладки, палачинки и пушени кифлички с мармалад се разнасят веднага след отварянето на луксозната кутия. На втори план бихте могли да доловите, димът на бработката barbacua.

 

Вкус и тяло

Това е едно от най-изумителните преживявания при марката. Започва като класическа аржентинска йерба и само след 2-3 запарки разкрива своят неповторим и нетипичен вкус. В началото ще вкусите печива и тост, но веднага след това пристигат сладникавите медени нотки, пушена праскова и препечен кокос. Изумително наистина. За баланс на сладостта, в повторните запарки ще намерите билки, дървесни нотки, солен фъстък и кашу. Финалът е дълъг и ще ви остави с преглъщане от цялата феерия вкусове. Най-крайната фаза на запарките разкрива тревисти и ядкови нотки, ведно с печени слънчогледови семки.

Тялото е средно мощно и притежава дълга продължителност на запарките. Температура на водата под 65º ще разкрие по-добре сладките тонове, а над нея плътността на земните вкусове, димът и ядките.

 

Заключение

Както всичко в живота е въпрос на баланс и хармония, така и Aguantadora Seleccion Especial е точно това. Нито твърде силна, нито мека и нежна, а точно където е нужно за един ценител matero. Тя ще ви даде стабилен стимул за деня, независимо от перфектния баланс. Ефектът на сутрешната calabaza ще усещате и в следобедните часове, в типичното фокусирано състояние и "лека глава".

 

Отлежаване: 24 месеца

Опушване: система barbacua

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново