Aguantadora Tradicional е премиум аржентинско мате със съдържание на листа и клонки. През 2016г., по време на изложението Caminos y Sabores за аржентински храни и напитки, проведено в Буенос Айрес Aguantadora Tradicional е отличена със специалната награда за най-добра йерба.
Това мате е продукт на селскостопанската кооперация Монте Карло, произвеждаща йерба от 1930 г. Десетилетия труд и изследвания са инвестирани за подобряване качеството на производството и достигането до този резултат.
Aguantadora Tradicional е обработена с изключително внимание във всеки един етап от процеса. След събирането, листата веднага се излагат по традиционния за Аржентина способ на силен огън (за запечатване и спиране процеса на ферментация). Впоследствие се обработват изключително и само с горещ въздух и без дим (sin humo). Под въздействието на въздуха се сушат за 6 до 8 часа. Чрез изолирането от дима и отлежаването за период от 18 месеца се постига неподражаем вкус, галещ небцето със стопена йерба горчивина.