Akila Tipo PU1

  • Марка: Akila
  • Кат. номер: 9511
Цена: 12,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Akila Tipo PU1 е уругвайски стил йерба, която би допаднала на онези от вас харесващи BaldoCanarias и Esmeralda. Класически пример за балансирана, но йерба с характер.

 

Фракция

Дребно нарязана листна маса с достатъчно количество прахообразна част и без съдържание на клонки. Препоръчваме използването на бразилски стил мундщук или друг с метален филтър. Цветът е бледо зелен и бежов, в следствие от отлежаването.

 

Аромат

Сухата фракция притежава характерен землист аромат, примесен с фин дим, зелени билки и бели цветя. При запарване ще вдишате препечен хляб и тъмна бира.

 

Вкус и тяло

Богат и интензивен вкус на печени ядки, сладко от червени горски плодове и изразена стипчивост в първите запарки. По-натам горчивината омеква значително и ще отпиете плато с вкусове на опушено месо, малц и ароматен дим. Завършекът ще ви остави с леко солен и пикантен вкус на небцето. Тялото, типично за уругвайски стил йерба е мощно, но далеч от определението за грубианско. Напротив, считаме дори че притежава елегантност и изискан характер.

Цикълът на запарки е продължителен и следва да внимавате за пропорцията на количеството йерба в кратунката. Препоръчваме около 1/2 до 3/5 от обема, тъй като набъбването на инфузията е значително.

 

Заключение

Akila Tipo PU1 е още едно предложение с изразено стимулиращ ефект и специфично въздействие. Независимо от това, тя притежава топлота и баланс, които ще се харесат дори и на materos, които не си "падат" по този стил йерба. Точно тук вероятно се крие и отговорът - приканващо и приветливо предложение.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново