Amanda Organica е мате със съдържание на листа и стъбълца. Произведено по традиционния за Аржентина способ, то притежава умерено и средно наситено тяло и е подходящо както за "начинаещи", така също и за опитни materos.
Отглеждането му е организирано в екологична и естествено среда, следвайки стандарти гарантиращи рафиниран вкус и запазване на естествените му аромати. То е 100% натурален продукт, при производството на който не са използвани каквито и да било пестициди, фунгициди и хербециди.
Amanda плантациите са едни от най-старите в страната, разположени в земеделския район на La Cachuera, в близост до мате столицата Apóstoles (Misiones). Корените ú датират около 1900, когато полско изселническо семейство се установява в Misiones и започва отглеждане на мате, полагайки с това и основите на плантацията.
Сертифициран био и органик продукт по International Quality Certificate OIA и USDA.