Andresito Despalada е произведена от кооператива Yerbatera Andresito, при запазване на традиционните методи и подбор на най-висококачествените листа, първа ръка. Кооперативът и производителите, сформиращи го, се намира в териториите на нациалния парк Iguazu. А това е предпоставка за изключително ниво на чистота на продукта.
Фракция
Andresito Despalada е йерба с едра до средно-едра листна маса. Наличието на клонки е едва доловимо, което я прави изключително лесна и приятна за приготвяне.
Аромат
Приятен малцов аромат с нотки на ядки, печива и какао. В последващите запарки се разкрива тост и гъби.
Вкус и тяло
Уникалността на тази йерба се дължи именно на вкуса и тялото й. Вкусът бихме определили като плътен. Още в първите запарки ще доловите типичния за тази йерба малцово-ядков вкус. Горчивината е обрана и балансирана с леката сладникавост в края на отпиването, а също допълнена от далечни дървесни нотки и фина соленоватост. В тази йерба не ще намерите опушени или прекомерно интензивни тонове - всичко е в хармоничен баланс.
Запарките са продължителни при запазване на равномерно плато.
Заключение
Макар кооператива да е основан едва през 1983, отношението и старанието могат буквално да бъдат вдишани и отпити с всяка calabaza Andresito Despalada. Това мате е еталон за хармония. То притежава изтънченост и финес, които биха се харесали на всички materos и особено на любителите на спокойните вкусове и тяло.
Опаковка: 500г.
Опушване: не
Отлежаване: 12 месеца