Andresito Seleccion Especial

  • Марка: Andresito
  • Кат. номер: 0304
Цена: 18,00 лв.

Andresito Seleccion Especial е най-висок клас занаятчийкса аржентинска йерба. Произведена е от кооператива Yerbatera Andresito при запазване на традиционните методи и подбор на най-висококачествените листа, първа ръка. Кооперативът и производителите сформиращи го се намира в териториите на нациалния парк Iguazu. А това е предпоставка за изключително ниво на чистота на продукта.

Фракция

Класическа аржентинска - средно-едра, до едро нарязана листна маса с умерено съдържание на средни по дължина клонки и почти никакво съдържание на прах.  Приготвянето й не ще представлява затруднение, независимо какъв мундщук използвате. Цветът е бледо зелен с меки бежови и жълти оттенъци, вследствие от сушенето и отлежаването.

Аромат

Andresito Seleccion Especial притежава кадифен и деликатен нос на дим, хармониращ със свежестта на цитрусови цветове и уюта на бабината къща с аромата на курабийки и кифлички. На заден фон бихте могли да доловите фината сладникавост на конфитюр от рози и лека ванилия. Във време на запарките излизат и зеленикави нотки на сушена трева и билки.

Вкус и тяло

Уникалността на тази йерба се дължи именно на вкуса и тялото й. Като характеристики на вкуса бихме определили - изобилие, пълнота и "нахранване" още с първата, втората calabaza. В него присъстват печени лешници и бадеми, дива мента, нотки барбекю и препечен хляб. В послевкуса ще откриете свежи цитруси - мандарина и помело, ведно с лека пикантност и сладост. С напредването на запарките излизат тонове на роза и опушени ягоди.

Горчивината е обрана и няма да ви "изсуши" след първите няколко кратунки. Киселинността също е добре балансирана и се усеща на езика като мека свежест. Andresito Seleccion Especial е йерба със средно-интензивно тяло.  И тук отново ключът е в баланса - за да е качествено едно мате или продукт, не е необходимо да те "отвее" или "изрита" в корема с първата кратунка. Това е мате което се разкрива плавно, но убедително. Запарките са продължителни при запазване на равномерно плато.

Заключение

Макар кооператива да е основан едва през 1983, отношението и старанието могат буквално да бъдат вдишани и отпити с всяка calabaza Andresito Seleccion Especial. Това мате е еталон за хармония и гурме стил. То притежава изтънченост и финес, които биха се харесали на всички materos. Не случайно това е и най-виокото ниво в палитрата на този производител.

Опушване (barbacua) в продължение на 18 часа.

Отлежаване в продължение на 24 месеца.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.