Andresito е една от най-харесваните в Аржентина йербас. Произведена е от кооператива Yerbatera Andresito при запазване на традиционните методи и подбор на най-висококачествените листа, първа ръка. Кооперативът и производителите сформиращи го се намира в териториите на нациалния парк Iguazu. А това е предпоставка за изключително ниво на чистота на продукта.
Фракция
Класическа аржентинска - едра листна маса с умерено съдържание на средни по дължина клонки и почти никакво съдържание на прах. Приготвянето й не ще представлява затруднение, независимо какъв мундщук използвате. Цветът е бледо зелен с меки бежови и жълти оттенъци, вследствие от сушенето и отлежаването.
Аромат
Andresito притежава фин, едва доловим аромат на дим, хармониращ със свежи билки, цитруси и печива. На заден фон бихте могли да доловите фината сладникавост на мед и рози.
Вкус и тяло
Уникалността на тази йерба се дължи именно на вкуса и тялото й. Като характеристики на вкуса бихме определили - мекота и пълнота още с първата, втората calabaza. В него присъстват печени ядки и хляб, сушена трева. В послевкуса ще откриете свежи цитруси - мандарина и помело, ведно с лека сладост.
Горчивината е обрана и балансирана с леката сладникавост в края на отпиването. Киселинността също е добре балансирана и се усеща на езика като мека свежест. Andresito е йерба с леко тяло. И тук отново ключът е в баланса - за да е качествено едно мате или продукт, не е необходимо да те "отвее" или "изрита" в корема с първата кратунка. Това е мате което се разкрива плавно, но убедително. Запарките са продължителни при запазване на равномерно плато.
Заключение
Макар кооператива да е основан едва през 1983, отношението и старанието могат буквално да бъдат вдишани и отпити с всяка calabaza Andresito. Това мате е еталон за хармония. То притежава изтънченост и финес, които биха се харесали на всички materos и особено на любителите на меките вкусове и тяло.
Отлежаване в продължение на 12 месеца.