Andresito - мека аржентинска йерба от Yerbamate.bg

Andresito

14лв.27лв.

Описание на продукта:

Andresito е една от най-харесваните в Аржентина йербас. Произведена е от кооператива Yerbatera Andresito при запазване на традиционните методи и подбор на най-висококачествените листа, първа ръка. Кооперативът и производителите сформиращи го се намира в териториите на нациалния парк Iguazu. А това е предпоставка за изключително ниво на чистота на продукта.

Фракция

Класическа аржентинска – едра листна маса с умерено съдържание на средни по дължина клонки и почти никакво съдържание на прах.  Приготвянето й не ще представлява затруднение, независимо какъв мундщук използвате. Цветът е бледо зелен с меки бежови и жълти оттенъци, вследствие от сушенето и отлежаването.

Аромат

Andresito притежава фин, едва доловим аромат на дим, хармониращ със свежи билки, цитруси и печива. На заден фон бихте могли да доловите фината сладникавост на мед и рози.

Вкус и тяло

Уникалността на тази йерба се дължи именно на вкуса и тялото й. Като характеристики на вкуса бихме определили – мекота и пълнота още с първата, втората calabaza. В него присъстват печени ядки и хляб, сушена трева. В послевкуса ще откриете свежи цитруси – мандарина и помело, ведно с лека сладост.

Горчивината е обрана и балансирана с леката сладникавост в края на отпиването. Киселинността също е добре балансирана и се усеща на езика като мека свежест. Andresito е йерба с леко тяло.  И тук отново ключът е в баланса – за да е качествено едно мате или продукт, не е необходимо да те „отвее“ или „изрита“ в корема с първата кратунка. Това е мате което се разкрива плавно, но убедително. Запарките са продължителни при запазване на равномерно плато.

Заключение

Макар кооператива да е основан едва през 1983, отношението и старанието могат буквално да бъдат вдишани и отпити с всяка calabaza Andresito. Това мате е еталон за хармония. То притежава изтънченост и финес, които биха се харесали на всички materos и особено на любителите на меките вкусове и тяло.

Отлежаване в продължение на 12 месеца.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

1 review for Andresito

  1. 5 от 5

    (проверен):

    Най-вкусната йерба! Веднага ми стана любима. Съчетава се отлично със сладки печива. :)

Добавете отзив