Arapegua Canchada

  • Марка: Arapegua
  • Кат. номер: 4203
Цена: 29,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Arapegua Canchada - или там където се срещат светът на модерното и зряло отношение с традиционното. Това е йерба, която притежава уникалност дължаща се не само на малкото произвеждано количество, но на изключително високото качество и метод на производство. Не случайно е покрила изискванията на два сертификата за органик производство (Organico Argentina и Letis SA), както и на престижния Demeter за биодинамично производство.

Това е превъзходно мате, резултат от усилията на малки ферми за мате (El Lapacho, Caá Porá, Don Bruno José and Los Cedritos). Те са обединени под наименованието Cooperativa La Abundancia, еталон за успешно реализиране на идеята за единство между човешко, животинско, царство на растенията и земята. Постигайки индивидуалност и стабилност в мир, съвестност и запазване отношението със заобикалящото.

Arapegua Canchada е финес и индивидуалост във формата на мате. То е отлежало 24 месеца до постигането на облост, без характерната киселинност.

Фракция

Аржентински стил - средно-едро нарязана листна маса, с едва забележими клонки и ниско съдържание на прах. Цветът е бледо зелен със светло бежови тонове от клонките.

Аромат

Фин и класически, но и уникален - на суха поля със запазени зеленикави нотки. Не ще усетите дим, барбекю или друго свързано с огън. На втори план бихте могли да вдишате цитрусови кори и мандаринени дръвчета.

Вкус и тяло

Естественият вкус на мате, с максимум внимание към детайла и старание за запазване характеристиката на листата. Без грим и допълнителни "подобрители". Без дим и опушване, но с отлежаване 24 месеца. В първите запарки излизат дървесни аромати, джунгла след дъжд и мека свежест. Киселинността е обрана и се усеща по-скоро като цитрусови нотки. С напредването на запарките излизат пикантни тонове и лека сладост в послевкуса. И макар да не изказваме всичко което тази йерба разкрива, бихме искали да подчертаем нейната комплексност. Правилният подбор на думи е важен, затова ще си послужим с: кадифена текстура, постепенно разкриващо се съкровище от вкусове, изобилстващо на суха трева, печива и трюфел. Изключително вкусно мате.

Тялото на Arapegua Canchada е средно плътно и то определено не се числи към категорията на "тупалките". Това обаче не е минус, напротив умение да се изрисува картината в естествени тонове. Продължителността на запарките е средно-висока, при равно плато и интензитет на отдаване.

Заключение

Това е мате издържано в класически стил. Богатство и чистота са неговите преимущества. При него няма да намерите характерните за накои марки сърцебиене и повишаване на тревожността. Напротив, то ще ви донесе пространство на спокойствие и ресурс и ще подобри присъствието ви. Трудно е изобщо да говорим за сравнение с някои от индустриалните и конвенционални мате производства.

Голямо откритие сред новите ни предложения!

Органик продукт, без съдържание на пестициди, хербециди или други агротоксини.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.