Barao Moida Grossa

  • Марка: Barao
  • Кат. номер: 3021
Цена: 17,00 лв.

Barao Moida Grossa е бразилска "erva", превърнала се в класика и пример за подражание.

Фракция

За разлика от други прахообразни матес, нейната фракция е по-едра, заради което получава и името "едро нарязана". След сушенето листата са счукани и смлени в мелница. Въпреки това, според нас тя остава в категорията класическо бразилско (прахообразно) "chimarrao".

Аромат

Благодарение на вакуумния пакет, цветът и ароматът на тази неотлежала erva са изумителни. Наситениат зелен цвят е характерен и проявен и в носа.  Интензивни нотки на зелени билки, меки тонове на гъби и трюфел, фин тост и още...

Вкус и тяло

Barao винаги се е отличавало с характерен и очарователен вкус и тяло. И тук имаме нищо друго, но баланс, хармония и лекота. Както в удобството при приготвянето му, така също и по време на общуването, Ще попаднете в пространство заобиколени от джунгла и пукащ огън. В уют и мекота.

Вкусът носи отново зеления килим ведно с плътни тонове на препечен хляб и печива. Горчивината му е умерена и ненатрапчива. Както в аромата, така и тук няма да намерите пушек. Сушено е на ротационни барабани с топъл въздух и за онези от вас чувствителни към PAH коефициента това ще донесе допълнителна усмивка. Тялото му е балансирано със средна, средна-висока плътност. Продължителността на запарките е дълготрайна и с нарастваща интензивност.

Заключение

Бихме се усмихнали и казали - да се опита. Миксът е нехарактерен и фантастичен - резултат от комбинация на местни, диворасли и култивирани листа.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.