Barao Moida Grossa е бразилска "erva", превърнала се в класика и пример за подражание.
Фракция
За разлика от други прахообразни матес, нейната фракция е по-едра, заради което получава и името "едро нарязана". След сушенето листата са счукани и смлени в мелница. Въпреки това, според нас тя остава в категорията класическо бразилско (прахообразно) "chimarrao".
Аромат
Благодарение на вакуумния пакет, цветът и ароматът на тази неотлежала erva са изумителни. Наситениат зелен цвят е характерен и проявен и в носа. Интензивни нотки на зелени билки, меки тонове на гъби и трюфел, фин тост и още...
Вкус и тяло
Barao винаги се е отличавало с характерен и очарователен вкус и тяло. И тук имаме нищо друго, но баланс, хармония и лекота. Както в удобството при приготвянето му, така също и по време на общуването, Ще попаднете в пространство заобиколени от джунгла и пукащ огън. В уют и мекота.
Вкусът носи отново зеления килим ведно с плътни тонове на препечен хляб и печива. Горчивината му е умерена и ненатрапчива. Както в аромата, така и тук няма да намерите пушек. Сушено е на ротационни барабани с топъл въздух и за онези от вас чувствителни към PAH коефициента това ще донесе допълнителна усмивка. Тялото му е балансирано със средна, средна-висока плътност. Продължителността на запарките е дълготрайна и с нарастваща интензивност.
Заключение
Бихме се усмихнали и казали - да се опита. Миксът е нехарактерен и фантастичен - резултат от комбинация на местни, диворасли и култивирани листа.