Big Red Robe Oolong има балансиран характер. Тъмните усукани листа имат характерен аромат на печено, а от тях се получава тъмно кехлибарена настойка. За този чай се смята, че е най-добър около 6-12 месеца след датата на производство, за да може вкусът да се смекчи и балансира.
Вкусът на този Da Hong Pao е енергичен, минерален, с успокояващ аромат на печива. Има леко сладки, флорални нотки, нотка на малц и приятен пикантен и леко метален край в послевкуса. Бихте могли да откриете и фина нотка тютюн.
Wuyi Shan има три основни района за производство на чай. Основният район е известен като Zhengyan 正岩, а двата периферни района са известни като Banyan 半岩 и Zhoucha 洲茶. Чайовете от Banyan са известни още като чайове от половин скала и по качество са близки до чайовете от основния район Zhengyan. Те представляват чудесна комбинация от стойност и традиция.
Опаковка: 50гр.
Произход: Китай
Провинция: Fujian
Локация: Wuyishan, Dashuikeng 大水坑
Сорт: Da Hong Pao 大红袍