Caballo Negro Barbacua

  • Марка: Caballo Negro
  • Кат. номер: 0621
Цена: 32,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Caballo Negro Barbacua е изключително интересно предложение с дълбоки занаятчийски традиции. Марката е основана от преселници с Полски и Украински корени и до ден днешен остава вярна на концепцията за малко по обем, но с изключително качество производство. Разчита се единствено на изпитани, естествени методи и не се прилага стареене или ускоряване на процесите. Това е и една от причините йерба na тази марка да е толкова различна и толкова автентична.

 

Фракция

Средно едра, дори едро нарязана листна маса с типичното за Аржентина средно съдържание на стъбълца. Прахта е почти липсваща и няма да ви затрудни при приготвянето на йербата. Цветът е изненадващо и запазено зеленикав. Отенъци на бледа маслина, с елементи бежово и кафеникаво.

 

Аромат

Неизменно и веднага след отварянето на пакета ще вдишате ароматен, но в никакъв случай натрапчив дим. По-скоро, меки тонове на сладко-пикантно барбекю и печена риба. Към него ще усетите също гъби и сухи треви. По много специфичен начин тази йерба напомня на някои от бразилските еталони в занаятчийското производство. В аромата дори може да вдишате ароматните трупи, с които е опушвана. 

При запарките доминиращи са ароматите на ядки и далечен дим.

 

Вкус и тяло

Характерен, не съвсем типичен аржентински, но пък изумителен. Димът се усеща, но е много умело дозиран и хармонира чудесно със свежестта, таниновата структура и леката сладост в края. Вкусът е доминиран от ядки, барбекю, тревисти нотки и опушен конфитюр. С една дума - комплексен и многопластов.

Горчивината е изразена, но добре интегрирана в богатата палитра от вкусове, вкусови аромати и усещания.

Тялото е средно до интензивно и запазва вкусовите си характеристики за дълги запарки.

 

Заключение

Идеално предложение за любителите на опушените йербас, а дори и за онези от вас, които не са. Това е йерба с мекота и финес, но с категорично въздействие и отчетлив стимулиращ ефект.

Да, задължително за проба, особено за любителите на ръчното производство!

 

Опаковка: 500г

Опушване: да

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново