Caballo Negro Tradicional е изключително интересно предложение с дълбоки занаятчийски традиции. Марката е основана от преселници с Полски и Украински корени и до ден днешен остава вярна на концепцията за малко по обем, но с изключително качество производство. Разчита се единствено на изпитани, естествени методи и не се прилага стареене или ускоряване на процесите. Това е и една от причините тази йерба да е толкова различна и толкова автентична.
Фракция
Средно едра, дори едро нарязана листна маса с типичното за Аржентина средно съдържание на стъбълца. Прахта е почти липсваща и няма да ви затрудни при приготвянето на йербата. Цветът е бледо бежов в следствие на отлежаването, с елементи на зелена маслина и кафеникаво.
Аромат
Доста класически, но и различен. Класически с нотките на: печива, ядки, лешник, суха трева и огън. Различен с фините зелени нюанси, лека пикантност и дори сладък връх.
При запарките доминиращи за ароматите на ядки и далечен дим.
Вкус и тяло
С първата запарка и при правилна температура на водата ще ви завладеят леката опушеност, без йербата да е опушвана, зелени билки и лека сладост. Горчивината е изразена, но добре интегрирана. Сушащият, танинов ефект също е умерен и отлично пасва на дефиницията класическа йерба и особена такава от провинция Misiones.
Тялото е средно до интензивно и запазва вкусовите си характеристики за дълги запарки.
Заключение
Да, задължително за проба, особено за любителите на ръчното производство!