Calabaza - ръчно изработена керамична кратунка за мате

  • Кат. номер: Ceramic_SC_9
Цена: 37,00 лв.

Малка керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните стени са покрити с глазура в нееднороден пясъчен цвят със зелени нюанси. Те са и допълнително оформени с фини релефни бразди, придаващи обемност и триизмерност на чашата. В контраст със светлата глазура, са вплетените в тъмно-зелено орнаменти. Организирани са в две групи разположени на всяка двойка противоположни стени, с по един идентичен елемент във всяка. Те представляват стилизирани образи на колобърския Оренда знак за цар, за предводител. Символи са и на единството на четирите кардинални и четирите спомагателни посоки в света, а така също и на четирите основни съзидателни сили. Те са съвсем съзнателно ориентирани към единния център, разположен в средата им. Естествено и стилово продължение на тази идея е и столчето на чашата, с вплетена идентична на стените релефна картина. Всички орнаменти са допълнително обрамчени с глазура в нежен зелен тон, подчертаващ детайлите и създаващ усещане за дълбочина. Във вътрешността е положена глазура в два слоя и цвят преливащ отново между пясъчни и зелени нюанси. Първият слой е естествено пропукан при печенето, а с полагането на втория е подсилен и запечатан този ефект.

С тази calabaza ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 120-150мл.

Екстериор: глазура - Бежово/зелено

Орнаменти: глазура - Тъмно зелено/черно

Интериор: глазура - Бежово/зелено

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Характеристики
Характеристики
Вместимост
140 мл.