Calabaza - ръчно изработена керамична кратунка за мате

  • Кат. номер: Ceramic_SC_12
Цена: 37,00 лв.

Малка керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните стени са покрити с бежово-керемидена глазура, а вътрешните с глазура тип индианска кожа. Отвън, като фреска е изобразен древно индианския символ Спираловидна или Лечителска Ръка. Въпреки многобройните съвременни интерпретации на този символ, до наши дни не са достигнали сведения за точното значение, смисъл и употреба на откритите в Южна Америка скални фрески. Независимо от това, местните жители вярват и го свързват с постоянно движещата и трансформираща се човешка същност и енергия. Свързват го и със сакралното число 10 (намиращо математически израз и в свитата човешка длан), а също и с мощта на шаманската и лечителска сила, като естествен проводник на Духа. Съгласно тези разбирания, изобразяването на Спираловидната Ръка, придава на съответния предмет статут на Ритуален или Предмет на Силата. Столчето на чашата е измайсторено като три стабилни самостоятелни крачета, завършващи стилово и функционално композицията.

С тази calabaza ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 170мл.

Екстериор: глазура - Бежово/Керемида

Интериор: глазура - Бежово/Индианска кожа

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Характеристики
Характеристики
Вместимост
170 мл.