Calabaza - ръчно изработена керамична кратунка за мате

  • Кат. номер: Ceramic_SC_16
Цена: 39,00 лв.

Малка керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните стени са покрити с глазура в мек бежово - керемиден цвят и допълнително оформени с релефни бразди, придаващи обемност и триизмерност на чашата. На лицевата и задната страна, в светло бежов кръг са вградени Оренда орнаменти, символизиращи Божествената Любов и връзката с четирите кардинални посоки. Всеки един от тях е поместен и своеобразно защитен в светло бежов кръг, препратка към единния, всепораждащ център – Изворът, Мястото на Любовта. Специално изработения, в горния край отвор улеснява поставянето на bombilla (мундщука) и стилово завършва композицията. Във вътрешността е положена глазура в топъл пясъчен тон. Столчето на чашата е оформено като четири масивни крачета, функционално и ефектно прорязани от две дълбоки бразди. Начало на последните, дава сгушената в композицията спирала.

С тази calabaza ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е компактна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 180мл.

Екстериор: глазура - Бежово/Керемида

Орнаменти: глазура - Бежово

Интериор: глазура - Бежово/пясък

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Характеристики
Характеристики
Вместимост
170 мл.