Campo Claro

  • Марка: Campo Claro
  • Кат. номер: 9522
Цена: 14,00 лв.
+ -
Моля, изберете:
Campo Claro е йерба, продукт на изцяло екологично и с дълбока грижа за природата земеделие. Компанията Feral S.A. е създадена от антроположката Kiara de Leon и произвежда не само йерба, но и други храни като естествен и завършен цикъл в био и динамичното земеделие.
 
Фракция
Характерната за Уругвайския стил Tipo P.U.1. - ситно, до средно едра листна маса, практически без съдържание на клонки и с достатъчно наличие на прах. Цветът е бледо зелен, но запазено свеж в сравнение с други отлежали бразилски или аржентински йербас.
 
Аромат
Интересна комбинация между ароматни печива, курабийки и свежи борови иглички.  На второ вдишване и в дълбочина се разнасят печен бадем и орехи.
 
Вкус и тяло
Плътен и присъствен вкус, без агресивност и излишества. В началото на запарките се разкриват настойчиви печени ядки и лека коприва. Горчивината е чувствителна, но след първите няколко запарки отстъпва на приятна сладост и пикантен послевкус. В тях се разкриват и курабийки с мармалад и един по-зрял и типичен вкус, характерен за този стил.
Тялото е със средна, средно-висока плътност и променя "интензивността" си след първите 3-4 запарки. Промяната обаче е към други вкусови картини, които променят субективното усещане за интензитет и тяло! То остава все така пищно.
 
Заключение
Campo Claro е автентично и отгледано с дълбока грижа мате. То е премиум продукт, напълно отговарящ на стила Tipo P.U.1. и значително надхвърлящ тази характеристика.
Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.