Canarias Serena

  • Марка: Canarias
  • Кат. номер:
Цена: 9,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Canarias Serena е бразилска йерба compuesta (с добавени билки, плодове и други), произведена в традиционния за Бразилия стил Tipo PU-1. Когато говорим за йерба с аромати, обичайно очакваме по-мека, не толкова интензивна и дори доминираща плодова/билкова комбинация, вкус и аромат. Тук обаче, изявата на самата йерба и интензивността й в съюза на ароматите не се е заличила изобщо!

 

Фракция

Когато отваряме пакет с compuesta йерба, очакваме различие в едрината на фракциите на самата йерба и добавките. При Canarias Serena обаче, имаме почти идеална хомогенност на фракцията, напълно изпълняваща стила Tipo PU-1. Листната маса на йерба и билки е фина, ситна и с богато съдържание на прахообразна фракция. Стъбълцата са съвсем ситни и с умерено съдържание. За приготвянето й препоръчваме използването на bombilla с добър филтър или рискувате регулярното му задръстване.

Цветът е бледо зелен, но определено по-свеж от други по-дълго отлежали йербас. Зеленикави тонове, бежаво и бледо кафеникаво.

 

Аромат

Свеж, зелен и билков. Типичните ядкови и землисти нотки на Canarias са се оттеглили в наблюдение към зелените билки и флоралните елементи. Бихте усетили и лека сладост в крайчеца на аромата.

 

Вкус и тяло

Негово величество вкусът - вълшебен. Тук структурата на самата йерба е запазена, като мощта на класическите Canarias йерби е омекотена от натуралните добавки. Въпреки това, типичните характеристики на Tipo PU-1 не са загубени и ще ги разпознаете като удобно канапе за билково-плодовата екзотика. Едно от първите ни впечатления е многопластовостта на инфузията. В началото доминират землистите нотки и малцовостта. После ще ви погали маракуята и ще премине в по-зелените и дори, сладки тонове с пикантен връх. Лимонената трева и ментата, обичайно добавени в йерба превземат доста от пространството, но тук са едва, едва доловими и допринасят за богатството на вкуса. Считаме, че дори се усещат като нежен цитрус, надничащ зад вратата.

Структурата на тази йерба е средна, като таниновата, сушащата част е мека и нежна. Въпреки това, ако температурата е по-висока, над 75 градуса, бихте могли да усетите по-интензивна сухота и горчивина. 

Тялото на Canarias Serena е средно интензивно, но сравнено с друг стил йерба. Ако го сравняваме с Tipo PU-1 обаче, то тя е лека и билкова с кремообразно тяло, но с по-лек обем и плътност.

Запарките са със средна до дълга продължителност при равно плато от вкус, аромат и сила на запарките.

 

Въздействие и заключение

За разлика от други примери на йерба в комбинация с билки или друго (с уклончив ефект на билките), тук Canarias Serena много точно си защитава името и тежи на мястото. Това е искрено енергизираща йерба, чийто ефект бихте усетили веднага с първите една-две кратунки. Изразът на това въздействие е в покачване на фокуса и почти дърпащото ви за ръкава да му обърнете внимание, спокойствие

За нас това е една от великолепните compuesta йербас. Не натрапва нищо, балансът й е чудесен и е като лека (suave) версия на класическите Canarias с билков привкус.

 

Опаковка: 250г. и 500г.

Отлежаване: 4 - 6 месеца

Опушване: не

Съдържание: йерба мате, лимонена трева (melissa officinalis), маракуя (passiflora incarnata), мента (mentha piperita), липа (tilia tomentosa).

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр., 250 гр.
Ново
Ново