Canarias Te Verde y Jengibre

  • Марка: Canarias
  • Кат. номер: 3307
Цена: 16,50 лв.
+ -
Моля, изберете:

Canarias Te Verde y Jengibre е единствената по рода си erva в комбинация със зелен чай и джинджифил. Притежава изключителен ароматичен и вкусов баланс и добавените билки са точно толкова, колкото е необходимо, за да подчертаят, а не да превземат йербата. Зеленият чай внася фина тревистост, а джинджифилът от друга страна - свежест и пикантност.

 

Фракция

Класическа и принадлежаща към стила Typo PU-1. Съдържа около 85-90% ситно нарязана листна маса с богато съдържание на прах и под 10-15% ситни стъбълца. Добавените зелен чай и джинджифил са ситно смлени и практически се губят в общата маса. Цветът е маслинено зелен и бежов.

 

Аромат

Интензивно свеж и едновремено с това, пикантен. На втори план са класическите дървесни, зелени и гъбени аромати. Йербата на нос е отстъпила на добавките, но по един много изискан начин. По време на запарките, дървесните тонове постепенно изплуват на преден план, но без останалите да пропадат.

 

Вкус и тяло

Още с първата запарка ще вкусите самата йерба, но някак върху палитра от нежни билки. Класически дървесни и землисти нотки, последвани от билковата свежест на зеления чай и една нежна топлина от джинджифила. Оприличаваме го по-скоро на връхче смлян джинджифил, а не на свеж. Във време на запарките йербата се развива линейно и без промяна във вкуса. В сравнение с класическия Canarias, тази йерба е по-мека и не толкова интензивна. Въпреки това, тя носи характерната малцовост и деликатна сладост в края на всяка глътка.

Тялото е средно интензивно и по-леко от класическите Canarias. Запазва кремообразност, но при специфична свежест и киселинност.

Запарките са със средна продължителност при сравнително постоянно плато на вкус и аромат.

 

Заключение

Както с всяко друго предложение от Canarias и при това присъства безапелационното отношение към качество и автентичност. Това е йерба, която няма аналог в такава комбинация на вкусове и въздействие - хармония, спокойствие и фина концентрация.

 

Опаковка: 500г

Съдържание: йерба мате, зелен чай, джинджифил

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново