Cancheada Moonshine July 2020

  • Марка: Meta Mate
  • Кат. номер: Cancheada Jul/2020
Цена: 25,00 лв.

Cancheada Moonshine July 2020 или автентичен Caapi Дух! Вярваме, че това е йерба която в най-висока степен представя традиционното мислене и направа на мате. Така както е било при местните племена (guarani, guayaki, achi) във времената назад, без употреба на техника и механични пособия - живот сред джунглата, мате дървета, береш, вързваш на сноп, окачваш в средата на типито, естествено сушене и опушване от огъня, чупиш/стриваш в кратуната листа и пиеш или дъвчеш.

Събрано е в юлския изгрев и преди зимния студ. При подбор на максимално добри условия и влагане на най-доброто намерение от традиционното разбиране.

Фракция

Това е йерба с изключително едра фракция, наличие на едри, дълги клонки и почти липсващо съдържание на прахообразна част. В отлика от всичко познато, фракцията ще ви озадачи, но впоследствие ще оцените високо предимствата при направата. Едрите листа способстват употребата с всякакъв мундщук, както и възможността вие сами да регулирате едрината им. В случай че желаете по-ситна фракция, то лесно може да стриете листната маса в шепата си преди да вложите в кратунката. Клонките бихте могли да начупите или извадите и ползвате като ароматни пръчки.

Аромат

Тук идваме или по-скоро, продължаваме да навлизаме все по-дълбоко до онова състояние на неповторимост. Знаем, че и други йербас сме определяли и оценявали високо, особено що се касае за продуктите на Meta Mate. Въпреки това обаче, както и при фракцията и тук имаме аромат невъзможен за подражаване, без какъвто и да било аналог. Веднага ще ви завладее магичен облак от благоуханен дим. Cancheada Moonshine July 2020 е сушена и опушвана в barbaqua на сем. Gehm и това не оставя никакво съмнение. В носа преобладават тонове на дим, но и запазена зелена свежест, гъби и печива.

Вкус и тяло

Вкусът е мек, объл и нежен. Въпреки интензивния аромат на дим, който се пренася и във вкуса това е йерба без каквато и да било агресия. Феерия е може би най-точната дума, едновременно е тук и я няма. Тонове на сушени и опушени плодове, леки флорални нотки, далечни зелени подправки и манатарка оформят приказен натюрморт. Ние намираме, че на езика остава приятна алкалност и липса на всякаква киселинност. Тялото е кадифено със средна плътност и интензивност. Продължителността на запарките е средна, но тук е необходимо да направим уточнение че това не е недостатък. Това е специална йерба, която "пие" много повече вода в сравнение с всички други. Едрината и порьозността на фракцията е предпоставка за това.

Заключение

За нас беше и все още е изумително каква благост и мекота привнася тази йерба. Не винаги е нужно кратунката с мате или друго да ни отвее за да е "преместващо" преживяването. Е, тук имаме точно това - дълбочина от спокойствие, автентичност и добронамереност, резултиращи в едно дълготрайно пътешествие.

Buen Cancheada!

Разфасовка

500г. - 25лв.

1кг. - 44лв.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр., 1000 гр.