Copal

  • Кат. номер: copal_20
Цена: 6,50 лв.
+ -
Моля, изберете:

Благовонна смола от черен Перуански Копал  (Dacryoides peruviana или Protium grandifolium ).

Цвят: черен / сив

Размер: едри парчета смола

Грамаж: 20гр.

Копалът е едно от най-мощните благовония използвани от древните култури на Латинска Америка. Особено високо място и почит му отдава културата на Инките, в която оракулите и шаманите кадели смолата в златни копалници, принасяйки я в дар към Бога Слънце. С негова помощ пречиствали и подготвяли пространството преди церемониални ритуали и лечителски сеанси. Считан от Инките за свещен елемент, те вярвали че неговия дим насърчава и пречиства диалога на човек с божественото. Отстранява негативните емоции и вибрации и подпомага постигането на позитивно състояние. Инициира разпалването на "вътрешната светлина" и помага на душите в намирането на техния път обратно към дома. Свързан е с новото, пораждащите се възможности и отворените пътеки.

Свойства и характеристики:

- Пречистване на пространството;

- За яснота, лекуване на съзнанието и емоциите и психофизичен баланс;

- Физически стимулант;

- Активатор работата на епифизната жлеза;

- Изключително мощно въздействие в комбинация с Palo Santo;

- Знак: Юпитер;

- Елемент: Въздух;

- Други наименования: Protium llewelynii, Tingulonga grandifolia, Copalli, Copal Grey, Copal Gris, Pom, Mexican Frankincense, Kauri Gum.

Употреба:

Използвайте за кадене върху малък или средно голям въглен за наргиле. Отчупете неголямо парче копал и го поставете върху запаления въглен. Прекадете пространството или себе си.

.

Копал е наименование на дървесна смола, която може да бъде добита от което и да е дърво, а не на смола от конкретно дърво. Наименованието и значението ú произлизат от ацтекската Nahuatl дума "Copalli". В маянския език думата е съответно "Pom", което се превежда като тамян, благовоние, а не като смола. По настоящем, дервесното семейстовото Burseraceae обединява около 100 вида дървета, от които може да се извлече копал. Независимо от това, поради малката площ за събирането и трудния способ за извличането му, количествата са много ограничени.

Този копал идва от района на Lambayeque, близо до Chiclayo и е закупен директно от занаятчиите добиващи този великолепен и превъзходен продукт. Перуанският копал е по-сладък от останалите и е с най-високо качество. Изключително труден за намиране, тъй като се събира веднъж или два пъти годишно, той напомня по аромат на белия копал. Черният копал от своя страна се образува на ствола на дървото във формата на малки топки, като реакция на дървото към ужилването от пчелата Amazon.

Настоящите приложения не са лекарско предписание.