Cruz de Malta

  • Марка: Cruz de Malta
  • Кат. номер:
Цена: 15,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Cruz de Malta или една от най-известните йерба емблеми на аржентинското производство. Една и от най-любимите, независимо от индивидуалните ви предпочитания. Спокойно можем да я наречем също и вход в света на мате. Заради разпознаваемостта, класическия вкус, фракция и аромат.

 

Фракция

Традиционна за модерното, аржентинско мате производство - еднотипна, средно нарязана листна маса със значително съдържание на клонки. Това е йерба, която не е обезпрашена, но порьозността и наличието на достатъчно клонки перфектно балансира двете съставки. Построяването е изключително лесно и удобно и не ще ви затрудни.

 

Аромат

И тук намираме, точно онова което определя термина типичен. Землисти и почвени нотки, ведно с леки гъби ще намерите на първо вдишване. Мека сладост и свежа плодовитост ще ви допълнят впечатлението. При запарка носа се сменя към зелени треви и пролетна свежест.

 

Вкус и тяло

Често се интересуваме кое е най-силното и най-слабо мате. От къде да започна? С Cruz de Malta отговаряме, че това е йерба с която спокойно може всеки да навлезе в света на мате. В свят на мате където вкусовете са доминирани от опушени, интензивни и наситено горчиви "тупалки", тук имаме коренно различна йерба. Мека, средно и дори леко интензивна и с умерена горчивина. Характерният за аржентинска йерба вкус на печива и приятни дървесни тонове. Пикантна сладост в послевкуса и липса на каквато и да било агресивност, острота или натрапчива горчивина. Малцови и маслени вкусове с напредването на запарките.

Тялото на Cruz de Malta е леко. Въпреки това, началните запарки ще усетите плътно и характерно на небцето. След това всичко продължава спокойно и нежно. Продължителността на запарките е кратка. Или по-правилно, след интензивния аромат и вкус на първите, следващите се променят драстично и преминават към леко и ефирно плато.

 

Заключение

Както споменахме по-горе, това е класика. Няма matero, който да не познава марката и с нея трудно ще сгрешите. Ефектът е по-скоро мек, присъствен и успокояващ, отколкото интензивен пик на енергия. Наистина, с това спокойно може да се въведете в мате или пък да рестартирате вкусовите си рецептори от прекалено интензивни йербас.

 

Опушване: без

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр., 1000 гр.