Cuia Kokopeli - Керамична кратунка за мате от Yerbamate.bg.

Cuia Kokopeli

48лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Cuia Kokopeli е средна, средно-голяма по обем керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински и бразилски стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните ú стени са покрити със светло бежова глазура, а вътрешните са в приканващ ви към заваряване на мате патешко жълт цвят. Направата ú е подбудена от умението да разпознаваме себе си и човешкото във всеки един акт и момент от съществуването ни. Човече, което носи небето, но и здраво седи на земята, събира от четири страни и трансформира вътре в собственото си пространство. Столчето е стилизирано в четири направления, кръг и център.

С този съд бихте могли да приготвяте както и класическа аржентинска йерба, така също и чудесно бразилско chimarrao.

С Cuia Kokopeli ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е удобна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 200-220мл.

Екстериор: глазура – Светло бежово

Интериор: глазура – Жълто

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Cuia Kokopeli”