Cuia Spiral Hand - Керамична кратунка за мате от Yerbamate.bg.

Cuia Spiral Hand

48лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Cuia Spiral Hand е средна, средно-голяма по обем керамична calabaza (чаша) за приготвяне на мате в аржентински и бразилски стил.

Изработена по занаятчийски способ в единствена бройка, тази calabaza е чудесна възможност да индивидуализирате своя Мате стил, както и да зарадвате любим човек с уникален и неповторим подарък.

За направата ú е използвана бяла българска глина. Външните ú стени са покрити с преливащи от светло до тъмно виолетови и лилави тонове. Вътрешните стени са в червена глазура. ъс светло бежова глазура, а вътрешните контрастират в червен цвят.

Отвън, в четирите долни страни е изобразен, стилизиран древно индианския символ Спираловидна или Лечителска Ръка. Въпреки многобройните съвременни интерпретации на този символ, до наши дни не са достигнали сведения за точното значение, смисъл и употреба на откритите в Южна Америка скални фрески. Независимо от това, местните жители вярват и го свързват с постоянно движещата и трансформираща се човешка същност и енергия. Свързват го и със сакралното число 10 (намиращо математически израз и в свитата човешка длан), а също и с мощта на шаманската и лечителска сила, като естествен проводник на Духа. Съгласно тези разбирания, изобразяването на Спираловидната Ръка, придава на съответния предмет статут на Ритуален или Предмет на Силата. Столчето е измайсторено във формата на кръст.

С този съд бихте могли да приготвяте както и класическа аржентинска йерба, така също и чудесно бразилско chimarrao.

С Cuia Spiral Hand 2 ще се насладите на Мате вкус без добавени от съда аромати, а така също и на изключителното удобство при поддръжката и измиването ú. Тя е удобна по форма и вместимост и независимо от материала за направата ú, би била верен спътник във вашите Мате пътешествия и преживявания.

.

Вместимост: 220-260мл.

Екстериор: глазура – Светло / Тъмно виолетово

Интериор: глазура – Червено

Авторска творба на Румяна Дочева-Савова.

Допълнителна информация

Тегло 300 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Cuia Spiral Hand”