Don Bosco

  • Марка: Don Bosco
  • Кат. номер:
Цена: 24,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Don Bosco е от онези прдложения, за които винаги сме мечтали и сме искали да опитаме и ви предложим. Ето го и него, наименовано на йезуита San Juan Bosco, живял 1815-1888 това е топ аржентинска и занаятчисйка йерба от равнището на Anna Park, Isondu, Cuatro Caminos и др.

Фракция

Класическа занаятчийска визия - средно, до ситно нарязана листна маса, умерено количество млади клонки, както и запазена прахообразна част. Цветът е избеляло зелено, с жълтеникави оттенъци от изсушените клонки. Нищо в това мате не липсва, както казват местните - "не можем да отнемем чара от прахта в мате", затова тя присъства тук. Веднега щом обърнете и разклатите calabaza ще ви направи впечатление прахообразната част, която остава по дланта ви. Въпреки това, фракцията е така умело баланисрана, че няма да ви затрудни при подготовката, независимо от bombilla-та ви.

Аромат

Това е вероятно едно от онези мате, които е трудно да бъде описано. Каквото и да кажем, имаме усещането че няма да е достатъчно и думите просто ще го поставят в рамка, която ще го ощети. От друга страна, и за нас е изключително пътешествие и изследване във вкуса и аромата как и какво то ще ни проговори.

Ние намираме сушена трева и сушени ароматни дървета - борина, рожков и др. Димът от опушването му е изключително добре завоалиран и представлява едни от онези разкошни примери за баланс и хармония. При запарките се отварят тонове на печен хляб, ядки и сушени плодове.

Вкус и тяло

Вкусът е плътен, богат и хармоничен, това може би е най-изчерпателното определение. Притежава всичко, но и нищо. Съвсем бихте могли да се подведете, особено ако ви е едно от първите мате, които опитвате че не може да различите това или онова. Това е така, защото за много кратко време ви залива палитра от вкусове. В началото лека опушеност с печен хляб, в средата лека киселинност, а в края ви остава замислен от сладникавия си послевкус. Намираме сушени плодове, сладко от орехчета, сухата трева разбира се и нещо, което ще наречем за първи път мате мистика. Тялото му е плътно и "мъжко" с продължително плато на запарките. Считаме, че при достатъчно ваше присъствие ще изпитате неподправен "WOW" ефект.

Заключение

Don Bosco е от онези мате пътешествия, които не бива да пропускате, не бива. Всичко по-натам е от вас...

Отлежало и умерено опушено.

Продукт на Escuela Agrotécnica Salesiana “Pascual Gentilini”.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр., 1000 гр.