Don Leandro е занаятчийска йерба от сърцето на провинция Misiones и притежаваща онова специфично качество наречено зрялост.
Фракция
Класическа аржентинска и попадаща в класификацията BCP (Bajo Contenido de Polvo) - ниско съдържание на прах. Листната маса е средно едра, а съдържанието на стъбълца умерено. Цветът е характерният за отлежала йерба - бледи тонове на маслинено, бежово и зелено.
Аромат
И тук доминира традиционното над модерното. Ароматът е съюз от дървесни тонове, билкова свежест и печива. При запарките бихте могли да отличите зелен чай и pu-erh.
Вкус и тяло
Вкусът е фин, зрял и деликатен, като много коректно производителят е отбелязал на опаковката - "мека, зряла и продължителна йерба". В него ще откриете балансирана свежест, точна доза астрингентност и палитра от зелени билки. Във време на запарките ще вкусите също, но с много ефирно присъствие, дървесни и пушечни вкусове. Послевкусът оставя дори по-силно впечатление запазвайки дълго отпечатък върху езика и небцето ви със своята свежест и соленоватост.
Тялото е със средна интензивност, а продължителността на запарките висока.
Заключение
Don Leandro е продукт на едноименната плантация произвеждаща също и El Hachero и Camino Viejo. Според нашата оценка, той се характеризира като изключително вкусен и рядък представител на провинция Misiones. Притежава продължителна стимулация и зряло поведение и би паснал идеално на любителите на неопушената, с ниско съдържание на прах, традиционна аржентинска йерба.
Опаковка: 500г.
Опушване: не