Don Lucas Despalada

  • Марка: La Hoja
  • Кат. номер: 1442
Цена: 19,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Don Lucas Despalada е класическа, мощна аржентинска йерба издържана в най-добрите традиции на Despalada (без стъбълца) стила. След пауза от 10ина години, имаме отново удоволствието да опитаме тази величествена йерба, продукт на компанията La Hoja.

 

Фракция

Не съвсем традиционна аржентинска. Едрината на листната маса е фина, до средна, с пренебрежимо съдържание на стъбълца и умерено количество прахообразна част. На нас фракцията ни напомня по-скоро парагвайска йерба от категорията на La Rubia, FedeRico La Mejor и т.н. Всъщност, удобството при приготвянето ѝ е голямо, като препоръчваме напълване на около 1/2 от обема на кратунката. 

 

Аромат

Често се питаме кое е точното определение създаващо, ако не в пълнота то във висока степен впечатление за една йерба или друго в живота. Тук това е интензивен, мощен и специфичен аромат. Палитра от зеленикави нотки, суров лешник и макадамия, завършена от тънки кори със сладък връх. Доста изненадващо, в най-добрия смисъл на йерба традицията. Димните нотки са едва, едва доловими и допълващи. Считаме, че ароматът е зрял и съюзяващ най-добрите характеристики от аржентинския, парагвайския и бразилски стил йерба - отлежаване, ядкови нотки и запазена свежест.

 

Вкус и тяло

Многопластов вкус, но с изключителна динамика, които ще допаднат на heavy materos. Въпреки това, изумителното е колко хармоничен, въпреки интензивността си е той. При първите запарки ще вкусите зелена свежест, с достатъчна горчивина, умерена сухота и допълващи ядкови тонове. При последващите запарки се разкриват малцови и вкусове на курабийки, както и деликатен дим. Горчивината и таниновата структура не са дразнещи, а добре интегрирани, независимо от пнивото им. В послевкуса бихте доловили сладост и екзотични подправкови елементи.

Тялото също е с над средната интензивност. Продължителността на запарките е висока и запазва равно плато на вкусовата и ароматна характеристика. 

 

Заключение

Определено Don Lucas Despalada е йерба с висока стимулация и продължителен ефект. Считаме, че кратунка от 180мл. с 30-35гр. йерба зареждане в нея и изпита сутринта ще ви донесе заряд за целия ден. Освен това, тя е изключително ефективна по отношение количество йерба <=> обем съд и продължителност на запарките!

Препоръчваме горещо.

 

Опаковка: 500г.

Опушване: не

Отлежаване: 12 месеца

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново