Dulce Beso Especial

  • Марка: Dulce Beso
  • Кат. номер: M1452
Цена: 21,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Dulce Beso Especial или една "сладка", плътна аржентинска целувка. Изцяло занаятчийска йерба, която отговаря на името си, но се разхожда изключително удобно и в противоположната страна на вкуса.

Тестваме я в пролетта на 2022г. и считаме, че е сред онези редки предложенията, които независимо от вкусовите ви предпочитания няма да ви оставят безразлични. Не, не са само думи, а нашето преживяване след опитване на стотици йербас. Някак учудващо след първата запарка, учудващо след втората и така натам...

 

Фракция

Средно едра, дори клоняща към ситна листна маса и наподобяваща парагвайските марки. Ниско съдържание на стъбълца и умерена прахообразна част. Доста удобна за приготвяне и филтриране, дори с по-обикновен мундщук. Цветът е бледо зелен, но не съвсем "измит" от отлежаването, примесен с бежови клонки,

 

Аромат

Мек дървесен аромат, нежни билки, фин дим и сладост. При повторно вдишване и запарване се разкрива добре балансирана, цитрусова свежест и ароматен Virginia тютюн. 

 

Вкус и тяло

Плътен вкус на тютюн, фин дим, карамел и усмихваща се сладост в края. Вкусът е точно от онези, които трудно се докарват от индустриалното производство. Не, че е лош но има едно нещо отвъд качеството, което ние наричаме емоция. Dulce Beso Especial предлага именно това - емоция сред многообразие от нюанси: сладко, горчиво, нежно и настойчиво. Ще вкусите и характерните печива, но някак скрити от малцовия вкус. Има го и финия дим и ядките.

В първите запарки интензитета е висок и бързо качва до пик след първите две заливания. Достига равномерно плато на отдаване бързо и притежава средно-дълъг цикъл на запарки. 

Тялото е със средна, до интензивна плътност, но е добре балансирано. Горчивината му е средна и допълва приятно богатството на вкусове и аромати. Киселинността е ниска и меко връща желанието за следваща глътка.

 

Заключение

Отново "бомба" предложение от независим, микро производител. Автентичен вкус, стари методи на приготвяне и неповторимо въздействие. Стимулацията е висока, но не разтреперваща. Това е йерба, която със сигурност ще се хареса на любителите на аржентинските марки и "особения" вкус.

 

Опаковка: 500г.

Отлежаване: 24 месеца

Опушване: да, barbacua

Срок на годност: 12/2023

Производител: Jorge Miguel Butiuk

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново