Esmeralda Tipo PU1

  • Марка: Esmeralda
  • Кат. номер: 3331
Цена: 32,00 лв. 29,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Esmeralda Tipo PU1 е най-висок клас йерба на компанията Baldo S.A. Тя е еталон за постоянно и премиум качество, устойчивост и продукти отговарящи на автентичния бразилски вкус и отношение.

Фракция

Издържана е в класическия стил uruguayo или tipo pu1 - ситна нарязана листна маса, без съдържание на клонки и с умерено количество прахообразна част. Липсата на клонки би могла да провокира постройката в кратунката, особено ако използвате бамбуков или тръстиков мундщук. Въпреки това, считаме че фракцията е балансирана и удобна за приготвяне. Цветът е бледо, но запазено зелен и изненадващ за отлежала йерба.

Аромат

Сухата йерба разкрива мощен, многопластов нос на свежа трева, пшенични и овесени зърна. За по-чувствителните на аромати materos, този първи дъх направо ще ви отнесе. След запарването се разнася аромат на канелени курабийки, боров мед и деликатен трюфел. Интересното е че в ароматно, а и във вкусово отношение Esmeralda Tipo PU1 запазва качествата си през цялото време на запарките!

Вкус и тяло

Богат, пълен, объл и изразен вкус. В него не присъства нищо малко и нищо по-малко от това. В първите запарки горчивината и танините са доста изразени. Веднага след 2-3 обаче, те омекват до малцови и разпознаваеми вкусове на печен лешник, овесени ядки и цитруси. Картината завършва с разкошен сладко-солен фъстък. Тялото е мощно и равномерно във време на запарките, които са изключително продължителни.

Заключение

Esmeralda Tipo PU1 е уругвайски стил йерба с изключително и мощно въздействие. В случай, че искате верен другар със стимулиращ ефект и за дълго през деня, то това е за вас. Считаме, че това е един от най-добрите примери на този клас йерба.

Характеристики
Характеристики
Промо
Промо
Грамаж
1000 гр.