Flor de Lis - премиум, занаятчийско мате от Yerbamate.bg.

Flor de Lis

25лв.

12 налични

Описание на продукта:

Flor de Lis е фантастична, занаятчисйка йерба в ограничено производство и достъпност. Тя притежава специфичен характер и вкус и в пълнота оправдава високата заявка още с поглеждането на пакета.

Фракция

Класическа аржентинска със съдържание на нееднородни листа: по-ситно смлени, както и по-едри. Клонките, почти бели на цвят и едри, както и прахта са не много, но достатъчно. Тази комбинация улеснява значително постройката на мате в кратунката, както и доброто филтриране. Цветът е типичния бледо-зелен.

Аромат

Свеж полъх на зелени треви и поля, последван от лека ягода и череша. На заден фон се подава ненатрапчива опушеност. Flor de Lis е преминала опушване (barbacua), но този дим е фин и умело интегриран, допълвайки и обогатявайки аромата и вкуса.

Вкус и тяло

Още с първата кратунка ще ви облее завладяващ, землист вкус, примесен с печива и ароматен тютюн. Лека свежест на зелени треви и пикантност на черен пипер се разкриват при повторно отпиване. Една от специфичните черти на тази йерба е опушеността. Тя е с лек, дори сладникав тон на дъб и рожков и в никакъв случай няма да ви отблъсне. Ако се „загледате“ във вкуса, ще откриете и сушени плодове: кайсия и смокиня. Продължителен финал на лека свежест с дъбови акценти.

Тялото на Flor de Lis е със средна, дори висока плътност. Мощно, кремообразно и тежко стъпило на краката си в началото и добре балансирано с напредването на запарките. Копринено, но плътно присъствие и дълготрайна продължителност на запарките, при равно плато на вкус и аромат.

Заключение

Мощно, но не грубо, плътно, но не прекомерно, мъжко, но и грациозно. Това е йерба, от която още с първта calabaza ще усетите ефекта и въздействието ú. Моментален заряд, с дълга продължителност разгръщата се в деня ви.

Препоръчваме.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Flor de Lis”