Flor de Obera е нетрадиционна аржентинска йерба със съдържание на листа и клонки. Направена е от ръцете на независими производители, обединени под наименованието Cooperativa Agrícola Limitada de Oberá, MIsiones, Argentina. И като казваме нетрадиционна имаме предвид изненадващия вкус и аромат. Това е йерба, която ако не знаете че е аржентинска бихте могли да я припознаете с парагвайска такава. Тя притежава характерната комплексност на парагвайските марки. Топла опушеност, горчивина и мощ.
Фракция
И тук също срещаме прилики. Flor de Obera е със средно едра, дори по-фино натрошена листна маса, клонки с разнородна дължина и умерено съдържание на прах. Бихме определили фракцията като внимателно премислена и в оптимална пропорция. Цветът е традиционния за отлежалите марки - бледо зелен с преливащи бежови и кафеникави тонове.
Аромат
Освен класическия, аржентински аромат на суха трева и дървесни нотки тук ще откриете и сладък портокал и далечна мента. Ароматите на пушек и барбекю са изключително умело вплетени и не надделяват, а способстват цялото и комплексността.
Вкус и тяло
Flor de Obera е йерба с богат и наситен вкус. Притежава висока интензивност с умерена опушеност, дървесни и вкусове на кедрови ядки. Горчивината й е изразена и определено ще допадне на тези от вас които я разпознавате и харесвате. Тялото е със средно до висока плътност и дълга продължителност на запарките. Средна по вместимост calabaza (около 200мл.; 30-35гр.) би могла да "глътне" 750мл. вода.
Заключение
Препоръчваме!
Защото не винаги се среща такъв пример. Аржентинско мате с доста от характеристиките на парагвайските производители - висока интензивност, горчивина и комплексност на вкус и аромат.
Отлежаване в естествена среда в продълежение на 24 месеца.