Flor de Obera

14лв.

17 налични

Описание на продукта:

Flor de Obera е нетрадиционна аржентинска йерба със съдържание на листа и клонки. Направена е от ръцете на независими производители, обединени под наименованието Cooperativa Agrícola Limitada de Oberá, MIsiones, Argentina. И като казваме нетрадиционна имаме предвид изненадващия вкус и аромат. Това е йерба, която ако не знаете че е аржентинска бихте могли да я припознаете с парагвайска такава. Тя притежава характерната комплексност на парагвайските марки. Топла опушеност, горчивина и мощ.

Фракция

И тук също срещаме прилики. Flor de Obera е със средно едра, дори по-фино натрошена листна маса, клонки с разнородна дължина и умерено съдържание на прах. Бихме определили фракцията като внимателно премислена и в оптимална пропорция. Цветът е традиционния за отлежалите марки – бледо зелен с преливащи бежови и кафеникави тонове.

Аромат

Освен класическия, аржентински аромат на суха трева и дървесни нотки тук ще откриете и сладък портокал и далечна мента. Ароматите на пушек и барбекю са изключително умело вплетени и не надделяват, а способстват цялото и комплексността.

Вкус и тяло

Flor de Obera е йерба с богат и наситен вкус. Притежава висока интензивност с умерена опушеност, дървесни и вкусове на кедрови ядки. Горчивината й е изразена и определено ще допадне на тези от вас които я разпознавате и харесвате. Тялото е със средно до висока плътност и дълга продължителност на запарките. Средна по вместимост calabaza (около 200мл.; 30-35гр.) би могла да „глътне“ 750мл. вода.

Заключение

Препоръчваме!

Защото не винаги се среща такъв пример. Аржентинско мате с доста от характеристиките на парагвайските производители – висока интензивност, горчивина и комплексност на вкус и аромат.

Отлежаване в естествена среда в продълежение на 24 месеца.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

1 review for Flor de Obera

  1. 4 от 5

    (проверен):

    Добро мате, със силен и богат аромат!

Добавете отзив